Formda Kalmanın Altın Kuralları


Ender Saraç, sağlıklı bir şekilde zayıflamak için dikkat edilmesi gereken diğer noktaları ise şöyle sıralıyor: 
GÜNDE 7 ÖĞÜN YEMEK YİYİN• Günde 3 ana 4 ara olmak üzere toplam 7 öğün yiyin. Kahvaltıda hep ekmek, simit ve peynir gibi besinleri tüketmek yerine yağsız sütle beraber müsli, tam buğday ve mısır gevreği tüketin. Üzerine keten tohumu ve bol tarçın ekleyin.
• Et, tavuk, balık ve yumurta gibi hayvansal proteinleri öğle saatlerinde tüketmeye gayret edin. Etleri tüketirken derilerini çıkartın ve kesinlikle kızartmayın.
• Yumurtanın beyazına ağırlık verin. Hayvansal proteinlerle karbonhidratları aynı öğünde tüketmemeye gayret edin.

• Bir öğünde iki avuç dolusu yiyecekten fazlasını yemeyin.
• Akşamları daha çok sebze ve bulgur, tam tahıllı ekmek, kabuklu pirinç, esmer makarna gibi karbonhidratlarla beslenin. Haftada 2 kere de bakliyat tüketmeye çalışın. 

SALATA VE ÇORBA ŞART• Yemeklerinizde daha çok zeytinyağı kullanmayı tercih edin.
• Ara öğünlerde sabah az şekerli mevsim meyvelerini, öğleden sonra yine az şekerli ve meyveli ürünleri ya da yoğurt, ayran, süt ve kefir gibi yağsız süt ürünlerini tüketin. Bunların yanında ceviz içi, badem, fındık ve Antep fıstığı yemeyi de alışkanlık haline getirin.
• Gece yemekten 2 saat sonra sarı leblebi ve 2-3 adet kuru kayısı yiyebilirsiniz.
• Her öğünde yemeğin önünden yeşil salata yiyin veya sebze çorbası için. • Şekerli ve asitli meşrubat tüketmeyin.
• Günde 7 bardak su için.

• Beyaz un ve beyaz şekerden, kızartmalardan, ağır yağlı şarküteri ürünlerinden, kaymak ve derilerden, yağlı katkı ürünlerinden ve soslardan, şekerli veya şeker eklenmiş içeceklerden ve aşırı dozda tuz tüketiminden mutlaka uzak durun.

 Sağlıklı zayıflamaya yardımcı olan 7 şifalı madde
Tere tohumu:
Metabolizmanın canlanmasına yardımcı olur. Tiroidi tembel olan kişilerde, bu bezin daha verimli çalışmasını sağlar. Hızlı bir biçimde kilo vermeye yardımcı olur.

Funda yaprağı:
Zayıflamaya ve yağların vücut tarafından daha iyi yakılmasına yardımcı olur. Açlığın bastırılmasında da son derece etkilidir.

CoenzymQ10:
Zayıflarken sağlığı korumaya yardımcı olan çok güçlü bir antioksidandır. Enerji metabolizmasını canlandırarak, kilo kaybı sırasında yaşanan halsizlik problemine karşı yarar sağlar.

L-Carnitne:
Yağ asitlerini, yakmak üzere hücrelere taşır. Vücutta depolanmış ve birikmiş yağların yakılmasını hızlandırır ve kasların performansını artırır. Özellikle sıkı bir diyetle beraber yapılacak egzersizlerden daha iyi sonuç almaya yardımcı olur.

Yeşil çay:
Güçlü bir antioksidandır. Metabolizmayı hızlandırarak, kilo vermeye yardımcı olur. Bağırsaktaki faydalı bakterileri artırarak, sindirime yardımcı olur.

Krom:
İnsülin faaliyetinin etkisini artırır. Karbonhidrat, protein ve yağ metabolizması üzerinde çok etkili olan bir mineral olarak kabul görmektedir. Pankreasın kan şekeri seviyesini dengelemesine yardımcı olur. Diyetlerde kan şekeri seviyelerinin düşmesine ve artmasına engel olur. Açlığın ve tatlı krizinin bastırılmasına yardımcıdır.

Zencefil:
Alınan besinlerin daha iyi sindirilmesine yardımcı olur. Bünyeyi kuvvetlendirir. Vücuda güç kattığından, kilo verirken birtakım enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltır.

Bel çevresindeki genişlemeye dikkat!

Ender Saraç bel çevresinin kadınlarda 88, erkeklerde 94 santimi geçtiğinde tehlike çanlarının çalmaya başladığını belirtiyor:
Bel bölgesindeki genişleme pek çok tehlikeli hastalığa davetiye çıkarır. Bu bölgeden yağ vermek, vücut hatlarınızı daha güzel ve daha belirgin hale getirir. Hem sağlık hem de estetik açısından, bu bölge ağırlıklı zayıflamaya gayret etmek gerekmektedir.

Ağır egzersizler yapmaktan kaçınmak gerekiyor.
Uzman Doktor Ender Saraç hiç egzersiz yapmamak ne kadar yanlışsa, çok ağır sporlar yapmanın da o kadar yanlış olduğunu söylüyor ve ekliyor:
Genç bir sporcu değilseniz, asla ağır egzersizler yapmayın. Ancak düzenli egzersizden de kaçmayın. Egzersiz için en uygun saatlerin sabah 06:00 – 10:00 veya akşam 18:00 – 22:00 arası olduğunu unutmayın. Hiçbir şey yapamıyorsanız, sağlığınız için günde 7 bin 777 adım atın.