Negatif Kalorili Besinleri




Negatif kalorili besinler bir çok kişi için hayat kurtarıcı olacak gibi gözüküyor. Bu besinler diyet yaparken kendini durduramayan kişiler için muhteşem bir çözüm olacak.
Öncelikle negatif kalorili besin nedir bunu açıklayalım. Su dışında yediğiniz ve içtiğiniz hemen her şeyde kalori vardır. Bu besinleri tükettiğinizde tam olarak içerdikleri kaloriyi almazsınız. Çünkü besinleri sindirmek için kalori harcarsınız. Örneklememiz gerekirse, 1 kase yoğurt 75 kaloridir ve vücudunuz bunu sindirmek için (enzim salgılama, midenin kasılması, bağırsaklardan emilim v.b buna TERMİK ENERJİ adı verilmektedir) belirli bir kalori harcar, ortalama 35 kalori harcarsa 75-35=40 kalori almış olursunuz.
Fakat bazı besinlerin kalorileri o kadar düşüktür ki, vücudunuz bu besinlerin sindirimi için daha fazla kalori harcar. Bu besinlere negatif kalorili besinler denir ve diyet yapan kişinin istediği kadar tüketmesine de izin verilir.
Şimdi en çok merak ettiğiniz noktaya gelelim. Hangi besinler negatif kalorili besinlerdir ve diyette yağsız tüketiminde sınır yoktur?

Elma
Kuşkonmaz
Şekerpancarı
Brokoli
Lahana
Karnabahar
Kereviz
Salatalık
Sarımsak
Greyfurt
Limon
Marul
Mango
Soğan
Ispanak
Kabak
Şalgam

     Tüm bu besinleri haşlayıp, buharda pişirerek veya çiğ şeklinde istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Önemli olan bu besinleri yüksek sıvı ile beraber almanızdır. Yüksek sıvı ile alındığında tok tutar, kalori değeri vermezler. Bu besinlerin lif oranları yüksektir.