1400 KALORİLİK DİYET

Bir insanın sevdiği şeylerden, zaaflarından uzak durmaya çalışması dünyadaki en zor şeydir. Bu yüzden fazla kilo problemi olan birisinin, pasta, çikolata, içki, hamur işleri gibi yemekten zevk aldığı gıdalardan bir anda vazgeçip, haşlamalar ve sebzelerden oluşan bir diyeti kolaylıkla uygulamasını beklemek büyük bir yanlış olur.
Bir diyet planı seçmenin en iyi yolu; öncelikle yemek alışkanlıklarınız, zayıflıklarınız (çikolata gibi), kalori hesabı ve kaç kilo vermek istediğiniz gibi konularda bir karara varmanızdır. Eğer seçtiğiniz diyet programından memnun değilseniz ve değiştirmek istiyorsanız bilin ki size kimse engel olamaz. Aşağıdaki yeme alışkanlıkları ile ilgili noktaları dikkatli okuyun ve kendinize karşı dürüst olup size uyan bir tanesini seçin. Unutmayın takip etmesi en kolay diyet, yaşam tarzınıza en uygun programı içeren diyettir.
- Eğer vermek istediğiniz kilo fazlaysa kendinize pek de ağır olmayan bir diyet programı seç­meniz yararınıza olacaktır. Örneğin düşük karbonhidrat diyeti sizin için İyi bir seçimdir. Çünkü uzun süre devam etmeniz gerekecektir.
- Eğer tatlıya düşkünseniz içinde hoşunuza gidecek sürprizler bulunduran bir diyet programı seçmelisiniz. Böylece gizli kaçamaklar yapmanıza da gerek kalmayacaktır.
- Gün İçinde atıştırmayı seviyorsanız 5 Öğün lük bir program sizin için uygun olacaktır.
- Eğer ekmek, patates gibi nişastalı besinler tercihiniz ise düşük kalorili bir diyet deneyin.
- Eğer sürekli dışarıda yiyorsanız restoranların vejetaryen ya da diyet menülerine uygun, düşük kalorili bir program sizin için uygun olacaktır.
- Vermek istediğiniz kilo 7 İle 10 arasındaysa 1000 kalorilik bir rejim seçimi yapın.
- Alkollü veya kalorili içeceklerden hoşlanıyor sanız buradaki yüklenmeyi karşılamak için düşük kalorili yemek programı ve sürprizler bulunduran bir program takip etmelisiniz.
- Eğer değişik tatlar ilginizi çekiyorsa kalori hesabı yapmak sizin için en doğrusu olacaktır. Böylece sınırlarınız içinde istediğinizi yiyebilir siniz.
- Çok miktarda sebze ve meyve tüketiyorsanız düşük kalorili diyet programı sizin için uygun dur.
- Eğer sizi endişelendiren görünümünüz değil de sağlığınız ise yine düşük kalorili diyet prog­ramını denemenizi tavsiye ederiz.
Başarıya ulaşan rejimler size daha başka rejimlerin yol göstericiliğini yapar, örneğin 1400 kalorilik bir diyet programı ve düşük karbonhidrat planı size günün öğünleri hakkında bir fikir verebilir. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerini karıştırmak ya da karşılamak açısından yardımcı olabilir. Eğer iradenizi kısa sürede güçlendirirseniz kolayca kilo verebilirsiniz. Unutmayın ki tek yol kendinizi; en doğru, uygun ve sağlıklı yemek alışkanlığını edinmek için geliştirip eğitmektir.
1400 KALORİ DİYETİ
1400-1500 kalorilik bir diyet programı, kilo vermeniz için yeterli ve olabilecek en yüksek kalorili diyettir. Bu diyet 1000 kalorilik ağır diyetlere oranla daha uzun sürede kilo vermenizi sağlar. Ancak 1000 kalorilik diyet uygularken yaşadığınız açlık krizlerini yaşatmaz. Eğer 10 kilonun üzerinde bir hedefiniz varsa ve hareketli bir yaşam sürü yorsanız veya fazla miktarda yemeğe alışmışsanız bu program sizin için en uygun olanıdır, özellikle de fazla aç kalmaya tahammülünüz yoksa… Yüksek kalorili bir diyet programı ile zengin bir menüye sahip olursunuz. İşte sizi derinden sarsacak yaklaşık 1400′er kalorilik 3 menü.
Listelere ilave olarak günde 560 mi. yağsız ve ya 280 mi. normal süt ve 25 gr. düşük kalorili yağ tüketme izniniz vardır.
LİSTE 1
Kahvaltı
115 mi. portakal suyu
3 yemek kaşığı süt ile karıştırarak tavada hazırlanmış yumurta
1 dilim kızarmış kepek ekmeği Çay ya da kahve (şeker yerine tatlandırıcı kullanmanızı tavsiye ederiz)
Öğle Yemeği
Küçük bir kase sebze çorbası
115 gr. düşük kalorili garnitürle 115 gr. ton balığı ,
Dilediğiniz kadar salata
1 dilim çavdar ya da kepek ekmeği
Çiğ havuç
25 gr. peynir :
Çay ya da kahve
Akşam Yemeği
225 gr. haşlanmış veya kızarmış tavuk
85 gr. brokoli
85 gr. taze fasulye
55 gr. yağsız makarna (yoğurt ile)
Bol salata
Bir dilim kavun
Çay ya da kahve
LİSTE 2
Kahvaltı
1/2 greyfurt
25 gr. şekersiz yulaf ezmesi
25 gr. kuru üzüm
Çay ya da kahve
Öğle Yemeği
1 dilim jambon veya salam, 1 ince dilim peynir ve marul ile hazırlanmış sandviç Herhangi bir sebze veya salata
Küçük porsiyon meyve Çay ya da kahve
Akşam Yemeği
170 gr. balık (kızartılmayacak)
2 küçük haşlanmış patates 115 gr. yeşil sebze
1 dilim kepek ekmeği 25 gr. çedar peyniri Taze meyve Çay ya da kahve
LİSTE 3
Kahvaltı
140 ml normal yoğurt
1 kayısı
2 adet ceviz Çay ya da kahve
Öğle Yemeği
55 gr. yağsız biftek yanında düşük kalorili garnitür Salata
1 katı yumurta
2 dilim kepek ekmeği Çay ya da kahve
Akşam Yemeği
85 gr. yağsız fırında pişmiş dana eti
200 gr. fırında patates
Düşük kalorili garnitürlerle karıştırılmış salata
Çay ya da kahve