3-4 DAKİKA AYIRIN KALÇANIZA ŞEKİL VERİN


Basen eritmek aslında çok kolay, sizin de bildiğiniz gibi vücudunuz da en büyük kas içeren yerlerden birisi kalçalarınızdır. Bunun yanı sıra en kolay kilo almaya müsait bölgeniz de kalçanızdır. Çünkü bu bölgenizde yağ dokusu daha fazla olduğundan, kan dolaşımınız daha yavaş kaslarınızda daha yumuşak ve oldukça gevşemeye müsaittir.
Sadece haftada 3 veya 4 gün 5-6 dakikanızı kalça hareketlerine ayırarak çok kısa bir süre zarfında basenlerinizin ve kalçalarınızın düzene ve şekle girdiğini görebilirsiniz. Fakat bahsettiğiniz gibi, eğer bu hareketleri düzenli olarak uygularsanız kalçanıza yoğunlaşırsanız haftada 3 gün, 5-6 dakika 6-7 ay bir sürede güzel kalçalarınızın olduğunu, ve basenlerinizin kalmadığını fark edeceksiniz.

Yüzünüz aşağı gelecek şekilde yere uzanın. Alnınızın yerle temasını sağlayın ve ayaklarınızın düz durmasına dikkat edin. Ellerinizi kalça kaslarınızın üzerine koyun. Kasları sıkın 6-7 saniye sıkıp kalça kasınızı bırakın. Bu hareketi 10 defa yapın. Bu hareketi yaparken, boynunuzun da düz durmasına dikkat edin.

Yüzüstü uzanmaya devam edin. Ayaklarınızın parmak uçlarını sanki kalkacakmışsınız gibi ve kalça kaslarınızı 4-
5 cm kadar yukarıya doğru kaldırın. Ve içinizden 5'e kadar sayın. Daha Sonra bırakın, bu hareketi 5 kez tekrar edin. Kollarınızı kıvırdıktan sonra, önde kavuşturun ve alnınıza ellerinizi koyarak birleştirin. Bacaklarınızı yukarı kaldırıp kıvırın. Sol ayağınızın gökyüzüne bakacak şekilde iken, o bacağınızı 5 cm daha yukarı kaldırmaya çalışın. Aynı hareketi diğer bacağınızla yapın. Hareketi her bir bacağınızda 10 defa tekrarlayın.