BURCA GÖRE DİYET


İnsanların davranışları üzerinde etkili olduğuna inanılan burçlar, yemek yeme alışkanlıklarında da belirleyici olabiliyor. Bu yüzden diyet yaparken burcunuzun özelliklerine uygun davranmak en akıllıca olanı diye düşünenlerdenseniz, okumadan geçmeyin...
Koç (21 Mart - 20 Nisan) :

Abur cubur yemeye son derece meraklısınız. Bu nedenle sizin için tehlike çanları çalıyor. Tuz ve alkolden uzak durun ve bunun yerine bol miktarda su tüketin. Domates, patates, soğan, mercimek, karnabahar, marul, yeşil salata, ıspanak, turp, pirinç, zeytin, elma, balkabağı, ceviz gibi besinler haftalık beslenmenize mutlaka tüketmeniz gereken yiyeceklerdir. Sizin için gerekli olan tatlılar ise kayısı gibi fazla şeker içermeyen besinler olmalıdır. Daha çok doğal tatlıları tercih etmelisiniz. Bunun için meyvelerden yararlanabilirsiniz.
Boğa (21 Nisan - 21 Mayıs) :

Yemek için yaşayanlardansınız. Fakat unutmayın ileride bu kilolar başınıza bela olacaktır. Karbonhidratlardan kaçınmaya çalışın. Aksi takdirde tombul bir birey haline gelebilirsiniz. Sindirim güçlüğü çekebilirsiniz. Düşük nişasta, yağ ve şeker içeren bir diyet, beslenme hayatınızın önemli bir parçası olmalıdır. Doğal iyot içeren besinler, balık ve deniz mahsulleri, yumurta, karaciğer, böbrek, buğday, ıspanak, pancar, taze meyve ve yeşil salata besin listenizde daima yer almalıdır. Ayrıca bol miktarda su içmek de hayatınızın vazgeçilmez bir parçası olmalı.
İkizler (22 Mayıs - 21 Haziran) :

Yemek yerken o kadar acele hareket ediyorsunuz ki artık bu durum sizin sağlığınızı etkiliyor. Yemekleri çok çiğnemeden yutmamalısınız. Az ama sık yemeyi prensip haline getirmeye çalışın. İkizler burcunda doğan kişiler kemiklerinin sağlıklı olmasını istiyorsa sağlıklı beslenmek zorundadırlar. İkizler de kan pıhtılaşması çok sık görülen bir olaydır. Balık, tereyağı, köy peyniri, havuç, portakal, greyfurt, şeftali, erik, üzüm suyu, kuru üzüm ve badem beslenme listenizde mutlaka bulunması gereken besinlerdir. Sakinleşmeniz ve huzurlu olmanız için de şifalı bitkiler ve kafeinsiz çaylar tam size göre.
Yengeç (22 Haziran - 23 Temmuz) :

Duygusal olmanız sizin beslenme alışkanlıklarınızı da etkilemekte. Üzüldükçe böreklere, keklere, dondurma ve şekerlemelere sarılıyorsunuz. Aslında yengeçler, nişastalı yiyeceklerden, şeker, tuz ve baharatlardan uzak durmalıdırlar. Çünkü mideleri inanılmaz derecede hassastır. Vücudunuz kalsiyuma fazla ihtiyaç duyar. Düşük yağ içeren süt, peynir ve yoğurt, kıvırcık lahana, domates, salata ve marul, bol miktarda taze sebze ve yağsız protein, sizin cildiniz ve mide sağlığınız açısından iyi olup, kilonuzu daha rahat kontrol altına almanızı sağlar. İncelmek için öncelikle kendinizle hesaplaşmanız gerekmekte.
Aslan (24 Temmuz - 23 Ağustos) :

Yemek sizin için resmen bir zevk haline gelmiş durumda. Güzel lokantalar, nefis yemekler her zaman hayalinizi süslüyor. Vücudunuza önem verdiğiniz için diyet yapmakta son derece başarılısınız. İradeniz mükemmel seviyede. Kan dolaşımınızın düzenli olmasını sağlamak için; sığır, kuzu ve kümes hayvanları eti, karaciğer, çiğ yumurta sarısı, kereviz, elma, incir, şeftali, limon ve badem tüketmeniz sizin için önemlidir. Porsiyonlarınızı yüzde 50 azaltmanız önerilir.
Başak (24 Ağustos - 23 Eylül) :

Şekerleme deyince akla ilk gelen siz oluyorsunuz. Özellikle de çikolata hayatınızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ancak ilerleyen zamanlarda kalbinizde problem olmasını istemiyorsanız bu yiyeceklerden uzak durmalısınız. Tuz, buğday, çavdar, yağsız sığır ve kuzu eti, peynir, zeytin, portakal, limon, kavun, elma, armut sizin ideal yiyeceklerinizdir. Kavun, elma, armut kısmen cildinizi temizlemekte ve saçlarınıza bakım sağlamakta yardımcı olur. Elma ise kurtarıcınız sayılabilecek kadar önemli bir besindir.
Terazi (24 Eylül - 22 Ekim) :

Terazi böbrekleri ve sırtın alt kısmını temsil eden burçtur. Bezelye, mısır, havuç, ıspanak, buğday, yulaf unu, elma, çilek, badem ve kuru üzüm her an elinizin altında olması gereken besinlerdir. Böbrekleriniz için, asitli içeceklerden uzak durmanız gerekmekte. İncecik ve zarif bir beden için; besinleri ince dilimler halinde tüketmek sizin için faydalı olacaktır.
Akrep (23 Ekim - 22 Kasım) :

Burcunuz üretim organlarını temsil eder. Solunum yolları problemleri yaşayabilirsiniz. Tahıllardan yapılmış ekmekler, balık ve deniz ürünleri, yeşil salata, soğan, kırmızıturp, taze meyve ve sebzeler içeren bir diyet tam size göredir. Doğru beslenme gerginliğinizi alıp götürecektir.
Yay (23 Kasım - 20 Aralık) :

Yay burcu kalçalar, bacak üstleri ve karaciğeri temsil eder. Doğal beslenmek için kabuklu meyveleri ve sebzeleri tercih etmelisiniz. Bolca çiğ sebze, yeşil biber, patates, incir, kuru erik, çilek, elma, armut ve taneli tahılları yemeniz sizin için faydalı olacaktır.
Oğlak (21 Aralık - 18 Ocak) :

Çalışkan bir yapınız var ve çalışırken de farkında olmadan öğün atlıyorsunuz. Oysa bu vücut sağlığınız için çok zararlı. Vücudunuzun vitamin ve minerallerden oluşan geniş bir besin karışımına ihtiyacı var. Burcunuz, dizleri, dişleri, kulakları ve deriyi temsil eder. Lahana, kereviz, yağsız etler, limon, portakal, inek sütü, her türlü peynir, balık, yumurta sarısı, buğday ve incirle aranızın çok iyi olması gerekir. Kayısı, badem yiyerek kuru ve alerjik eğilimli cildinizi canlandırın. Cildinizi sigara ve sigara dumanından uzak tutarak korumaya çalışmalısınız.
Kova (19 Ocak - 20 Şubat) :

Vücudunuz sürekli olarak C vitaminine ihtiyaç duyar. Yemek tarzınız yenilikçi. Bu nedenle değişik lezzetler tatmayı seviyorsunuz. Burcunuz el ve ayak bilekleriyle baldırları ve dokuları temsil eder. Vücudunuz sofra tuzuna çok ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacı sofra tuzundan değil, bu maddeyi barındıran besinleri tüketmeniz en mantıklısıdır. Çok fazla tuz aldığınızda zayıf bir kan dolaşımına, gereğinden fazla şişkin bir vücuda ve karaciğer rahatsızlıklarına açacaksınız demektir. Deniz ürünleri, brokoli, havuç, turp, balkabağı, ıspanak, elma, şeftali, limon, portakal, greyfurt, nar ve ananas sizin için doğal tuz bakımından ideal besinlerdir.
Balık (20 Şubat - 21 Mart) :

Katı ve sıkıcı diyetler size hiç de uygun değil. Yüksek proteinli, düşük yağ ve şeker içeren diyet uyguladığınız zaman kendinizi çok daha iyi hissedersiniz. Burcunuz ayaklar ile duyma, işitme, dokunma ve tatmayı temsil eder. Demir vücudunuzun başlıca ihtiyacıdır. Demir eksikliği, anemi ve düşük tansiyona sebep olur. Diyetlerinizde zengin demir içeren karaciğer, yağsız sığır eti, kuzu eti, yumurta sarısı, beyin, midye, ıspanak, soğan, arpa, marul, buğday ekmeği, kuru fasulye, elma, üzüm, limon, portakal, şeftali, hurma, kuru erik ve üzüm yer almalıdır. Maydanoz da bu listeye eklenebilir.