DOMATESLİ PUF BÖREK


Domatesli puf börek malzemeleri
200 gr hazır ekmek hamuru
2-3 domates
125 gr yağsız beyazpeynir
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Domatesli puf börek hazırlanışı
Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp biraz yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru su bardağının ağzı ile yuvarlak şekilde kesin.

Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Süzgece alıp 5 dakika kadar süzülmesini bekleyin. Peyniri ufalayıp domateslerle karıştırın.


Hazırlamış olduğunuz hamurların içine domatesli karışımı paylaştırıp katlayın. Yarım ay şeklini alacaktır. Kenarlarını parmak uçlarınızla bastırın. Fırın tepsisini yağlayıp hamurları dizin ve 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin. Servis tabağına aldığınız puf böreklerini biraz soğumaları için bekletin. Ilıklaştıklarında servis yapın.

Bu yemeğin 1 porsiyonu 200 kaloridir.