FORMDA KALMA SIRLARI


Yaz mevsiminin başladığı şu günlerde birçok kişi zayıflamak için uğraşıyor. Peki ünlülerimiz nasıl formda kalmayı başarıyor hiç merak ettiniz mi?
İşte ünlülerin uyguladıkları diyetler.
5 ÖĞÜN YİYİN
Tülin Şahin: Her zaman formda kalmasını başarabilen ünlü manken, günde 5 öğün yenmesi gerektiğini söylüyor. Öğünler – özellikle sabah kahvaltısı- geçiştirilmemeli, akşam 7’den sonra ise hiçbir şey yenmemeli, günde en az 8 bardak su tüketilmeli, diyetteki saatlere mutlaka uyulmalı diyen Şahin 'in diyet listesi ise şöyle:
SABAH: 3 dilim kepekli çavdarlı ekmek, çeşitli peynirler, bal, zeytin, her iki günde bir yumurta. İçecek olarak şekersiz çay ve taze sıkılmış portakal suyu. Ardından 1 kase mevsim meyvesi salatasının üzerine 2 kaşık sade yoğurt ve 1 avuç tuzsuz badem ekleyerek mutlaka her sabah tüketilmeli. Bu, güzel ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza ve toksinleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olacaktır.
ÖĞLEN: Sebzeli ve domates soslu makarna yanına su veya light cola. Tatlı olarak ise light 3 top dondurma (Her zaman tercihiniz sütlü tatlılardan yana olmalı).
ARA ÖĞÜN: 1 paket kepekli kraker ve 1 elma.
AKŞAM: Ton balıklı salata üzerine zeytinyağlı ve limon sos, yanına bir dilim kepekli ekmek ve 1 bardak su.
YATMADAN ÖNCE: 1 tabak meyve salatasının üzerine 2 kaşık sade yoğurt ve tuzsuz badem. Ayrıca her gece yatmadan önce mutlaka 1 bardak süt.
TAKINTI YAPMAYIN
Berna Laçin: Ünlü oyuncu takıntı haline getirildiği zaman kilo verilemediği fikrini savunuyor. Laçin zayıflama konusunda şunları söyledi: 'Doğum sonrası çok fazla kilom vardı. Kilo takıntısı oluştu ve bir yıl boyunca kilo vermeyi başaramadım. Sonra bunu düşünmeyi bir kenara atıp sağlıklı bir beslenme rejimiyle her şeyden yiyerek yavaş bir şekilde bütün fazla kilolarımı verdim. Ayda bir kilo olmak üzere bir yılda 10 kilo vermeyi başardım. Vücudumda hiç deformasyon da olmadı. Diyelim ki canım çok simit istiyor. Tabii ki yiyorum ama yarısını. Zeytinyağlıları çok seviyorum. Abur cuburdan uzak duruyorum. Ayrıca çok hareket ediyorum.'
FINDIK VE CEVİZ
Şenay Akay: Ünlü manken güne mutlaka su ile başladığını belirtti. Akay , 'Ardından sıkı bir kahvaltı yaparım; kahvaltı tüm öğünlerin en önemlisidir. İnsan kendi vücudunu tanımalı ve ona göre bir diyet uygulamalı' dedi. Sonra da nasıl zayıf kaldığını şöyle açıkladı;
ÖĞLEN: Salata, diyet yoğurt veya sadece makarna.
ARA ÖGÜN: Kepekli tost olabilir
AKŞAM: Izgara tavuk veya balık ile salata. Ve tabi ki yağsız, tuzsuz olma şartıyla.
YATMADAN ÖNCE: Meyve salatası veya sadece yoğurt. Hamur işi, tuzlu, yağlı, çay, kahveden uzak bir yaşam sürüyorum. Tabi ki en önemlisi spor yapmak. Günde bir saat yürüyüş veya aletli jimnastik yapıyorum. Ceviz ve fındığı yararları açısından özellikle tüketiyorum. Arada sırada kendimi mutlu etmek için diyetimin dışına çıkıp mantı yemeyi de ihmal etmem.
12 BARDAK SU
Sibel Can: Güzel sanatçı fazla kilolarından kurtulmak için doktor kontrolünde diyet yapıyor. Can, günlük diyetini şöyle sıralıyor:
KAHVALTI: 1 kibrit kutusu büyüklüğünde diyet peynir, 1 dilim kepekli ekmek. Sınırsız söğüş domates, salatalık, yeşil sivri biber, marul, maydanoz 4 adet yağ ilave edilmiş siyah zeytin 1 tatlı kaşığı doğal reçel. Şekersiz limonlu çay.
ÖĞLEN:1 kase yağsız sebze çorbası, 3 adet yağsız ızgara köfte, tavuk ya da balık. 1 su bardağı (200 gr.) diyet yoğurt . 1 dilim kepekli ekmek. Sınırsız salata.
İKİNDİ: 2 adet grisini. Sınırsız söğüş. Bitki çayı.
AKŞAM: 1 kase yağsız mercimek çorbası, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış sebze yemeği. Yağsız sınırsız mevsim salatası. 1 dilim kepekli ekmek. 1 su bardağı diyet yoğurt.
GECE: 4 adet kuru kayısı, 2 adet ceviz içi. Ayrıca her gün 8-12 bardak su.