HAVUÇLU SUFLE


Havuçlu sufle malzemeleri
Malzemeler:
3 havuç
2 patates
2 yumurta
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çay kaşığı muskat
2 çorba kaşığı sıvıyağı
1 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
1 tutam tuz, karabiber
Havuçlu sufle hazırlanışı
Havuç ve patatesleri soyup minik minik doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre haline getirin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Ardından soğumaya bırakın.

Beşamel sos için; 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin. Sütü yavaş bir şekilde ekleyip koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Biraz soğuduğunda püreye ekleyip iyice karıştırın.


Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyip karıştırın. Aklarını da ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ilave edin.


Altı küçük sufle kalıbını hafifçe yağlayın ve hazırladığınız karışımı içlerine doldurun. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp hemen servis yapın.