İŞTAH AÇAN VE KAPATAN BESİNLER


İŞTAH AÇANLAR
Tuz: İştahınızın açılmasına yardımcı olur. Tuzlu bir şeyler yemenizin hemen arkasından tatlı bir şeyler yeme ihtiyacı duyarsınız. Bunun nedeni kan şekerinizdeki iniş çıkışlardır. Aşırı tuz tüketiminden uzak durmalısınız.
Kırmızıbiber (acı biber): Fazlasıyla iştah açıcı bir besin maddesidir. Acı biber tükettiğinizde doygunluk hissinizi anlamanız oldukça zorlaşmaktadır.
Patates: Glisemik oranı en yüksek besinler arasındadır.
Nohut: Midenin temizlenmesinde etkilidir. Aynı zamanda iştah açıcı özelliği vardır. Hafta da 3 porsiyonu(yani 12 çorba kaşığını) geçmemek şartıyla tüketmelisiniz.
Havuç: Glisemik oranı en yüksek sebzelerdendir. İştah açıcı bir özelliği vardır
Mısır: Glisemik oranı yüksek olan besinlerdendir. Yendikten sonra açlık hissi uyandırmaktadır. Diyet yaparken çok fazla tüketmek zararınıza olacaktır.Tarçın, Greyfurt: İştahınızın açılmasına yardımcı olan diğer besinlerdir.
İŞTAH KESEN BESİNLER
Avokado: Kansere karşı koruma sağlamasının yanı sıra doygunluk hissi uyandırır. Aynı zamanda yüksek miktarda B6 vitamini içerir.
Sardalya: Kan şekerinin dengelenmesin sağlayarak sizi tok tutar. Yüksek miktarda protein içermektedir.
Balık: yüksek miktarda iyot içerir. İyot, tiroit hormonlarının yapımında kullanılır. Açlık duygusunun oluşumuna engel olur.
Yumurta ve dil peyniri: Protein yönünden zengindir. Sizi tok tutacak önemli besinlerdir.
Kepekli makarna: Bol miktarda lif içermektedir. Tüketildikten sonra hacimlerinin yüzde 20’si kadar genişleme özelliğine sahiptirler. Dolayısıyla mideye indikten sonra genişleyerek sindirim tamamlanana kadar sizi tok tutarlar
Esmer pirinç: Glisemik oranı düşük olan besinlerdendir. Kan şekerini dengede tutar. Uzun süre tokluk sağlar.
Brokoli: Krom içerir. İnsülin dengesinin korunmasına yardımcı olur. Aynı zamanda tokluk hissi verir
Böğürtlen: Antioksidant yönünden zengindir. Yoğurtla beraber tüketeceğiniz böğürtlen uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacaktır.
Yulaf ezmesi, Elma, Badem, Ihlamur çayı: İştahınızın kapanmasına yardımcı olan diğer besinlerdir.