MEYVE ASİTLERİ İLE GÜZELLEŞİN


İlerleyen yaşı ve yorgunluğu ele veren ilk yerimiz cildimizdir. Yaşımız ilerlediğinde yada yorgun olduğumuzda, cildimiz sağlıksız bir görünüm kazanır ve buruşmaya başlar. Ama bununla yüzleşmek zorunda değiliz. Cildimize şifa veren birçok meyve var…

Ananas
Eğer güzel kalmak istiyorsanız hemen bir ananas almanızı tavsiye ediyorum. Kim güzelliği için bir şeyler yapmak istemez ki! İçinde birçok mineral ve vitaminden oluşan bir depo var
: örneğin; demir (pürüzsüz bir cilt için), kalsiyum (güçlü saç, tırnak ve cilt için), vitamin A (sağlıklı cilt ve göz için), vitamin B (hücrelerin çoğalmasını sağlar) ve vitamin C (ciltdeki kollagen oluşumu için gerekli).
Not: Ayrıca sindiriminizi hızlandıran ve zayıflamanızı sağlayan bromolin maddesi ananasta gerçekten çok fazla bulunur.
Muz
Muzların besleyici yönü çok zengindir. İçerdiği E vitamini sayesinde deriyi korur ve genç kalmasını sağlar, vitamin b6 büyümeyi olumlu etkiler, Fol Asidi ise, kanı dolgunlaştırır ve yüzde yanakların kırmızılaşmasını sağlar. Muzun aynı zamanda Mineral yönünden de zengin olduğunu unutmayalım. Muzdaki demir (kan yapıcı), kalsiyum (Depresyon giderici), magnesium da kramp oluşumunu önler.
Elma
Elmanın bünyesinde barındırdığı birçok vitamin var özellikle de güzelliğinizi fazlasıyla ilgilendiriyor:
- A Vitamini pürüzsüz bir cilt, b1, b2 ve C vitaminleri sıkı bir doku yapısı için gerekli, E vitamini ise birçok cilt koruyucu kremin de içinde barındırdığı bir vitamin. Cildinizi korurken aynı zamanda genç kalmasını da sağlıyor. Ayrıca "Pektin" isimli madde sindirim bozukluğu olan herkesin derdine çare oluyor. Çünkü bu madde sindirimi hızlandırıyor. Üstelik içinde barındırdığı 20 farklı mineral sayesinde yanaklarınızın kıpkırmızı olmasını sağlayıp doğal bir allığa sahiplik etmenize de fırsat veriyor.
Not: Elmanın içinde bulunan yüksek miktarda meyve asidi sayesinde, doğal bir temizleyici olduğu açıklanmıştır.
Armut
Armut su söktürücü ve doyurucu etkiye sahip olması sayesinde çoğu diyet ve rejimde acıkma hissini bastırmak için kullanılmaktadır.

İçinde güzelleştirici vitaminleri barındırmasının yanı sıra armut mineral yönünden de oldukça zengindir.
Örneğin; Beta Karotin, pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı, vitamin C ise, dokularınızın sağlam olmasını sağlar. Ayrıca diş ve kemiklerin güçlenmesi için kalsiyum ve flüorür içerir.
Böğürtlen
Böğürtlen içermiş olduğu yüksek miktarda C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirmekle kalmayıp, yıpranmış derilerinizin yeniden oluşumunu da sağlamaktadır.

Çilek
Çilek deyince aklınıza güzelliği getirmelisiniz. Sivilcelere karşı elinizdeki en büyük silahlardan biri olarak sayabilirsiniz. Çilek de çok iyi bir temizleyicidir üstelik C vitamini de içermektedir.

Greyfurt
Greyfurt içerdiği yüksek miktarda C vitamini ve kalsiyum sayesinde sıkı bir cilt dokusu ve sağlıklı diş için gereklidir.
Ahududu
Bu güzellik meyvesi A vitamini sayesinde cildinizin ve gözlerinizin sağlıklı ve parlak olmasını sağlar. Vitamin b1 sinirleri yatıştırıyor, vitamin b2 enerji oluşumu için ve C vitamini güçlü bir cilt dokusu ve gerilmiş bir cilt için gereklidir.
Kuşüzümü
Kuşüzümünün faydaları saymakla bitmez. İçinde bulunan kalsiyum sayesinde tırnaklarınız, cildiniz ve saçlarınız bir kat daha güzelleşecek. İçinde bulunan vitaminler de güzelliğiniz için önemli bir unsuru oluşturacaktır. İçerdiği C vitamini portakaldan iki kat daha fazladır. Bağışıklık sisteminizin de güçlenmesini sağlar. Yani kuşüzümü yalnızca sağlıklı olmanızı değil aynı zamanda cilt dokusunu oluşturan elastin sayesinde derinizinde güzel bir görünüm kazanmasını sağlar.
Kiraz
Kiraz da güzelliğiniz için ideal bir meyvedir. İçerdiği çeşitli vitaminlerle dikkati çekmektedir. A vitamini sağlıklı bir cilde sahip olabilmeniz için gerekli. b1 ve b2 vitaminleri sinirlerinizi güçlendirmekte ve hücreleri aktif hale getirerek yenilenmelerini sağlamaktadır. Vitamin b6 büyümeyi desteklemekte ve vitamin C cildin gerilmesini sağlamaktadır. İçerdiği demir ise sağlıklı bir saç, düzgün görünümlü bir deri ve yumuşak doku için gereklidir.
Kivi
Kivi aynı anda 3 farklı güzelleştici etkiyi içinde barındırmaktadır.
1. Kanı temizler
2. Zayıflamaya olan yardımcı etkisi sayesinde cildinizi ve formunuzu korumakta birebirdir.
3. Ayrıca yüksek miktardaki C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve elastin oluşumunu sağlamakta bu sayede cildimizin uzun bir süre boyunca genç görünüme sahip olmasını ve sağlıklı kalmasını sağlar.
Balkabağı
Balkabağı çocuklara maske yapmak için mükemmel bir meyvedir. Bunu herkes biliyor. Ama balkabağının güzelliğiniz için ne kadar faydalı olduğunu hepiniz biliyor musunuz? Örneğin; A vitamini gözlerinizi ve derinizi güçlendirmekte, çakıl asidi sayesinde ise saçlarınızın daha parlak olmasını ve tırnaklarınızın daha güçlü olmasını sağlamaktadır.
Mandalina
Mandalinanın içinde iştah açıcı, serinletici ve susuzluk giderecek bol miktarda mineral ve vitamin bulunur. Özellikle içerdiği yüksek miktarda pro vitamin A, yüzünüzün ve cildinizin güzelliği için gerekli.

Vitamin C bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve dokuların oluşumunu sağlamaktadır.
Portakal
Vitamin açısından inanılmaz derecede zengindir. Özellikle de C vitamini kemiklerinizin, saçlarınızın, dişlerinizin ve derinizin güzelliği için çok gereklidir. Aynı zamanda kan temizleyici özelliği vardır. Bununla birlikte krampların giderilmesi için de faydalıdır.
Şeftali
Özellikle o narin ve ince kabuklarının altında vitaminler saklanmaktadır. Vitamin A ve C temiz, yumuşak ve sıkı bir cilt için gereklidir. Kalsiyum Minerali sayesinde depresyon giderici özelliği vardır. İçinde barındırdığı demir ise saç ve derinin sağlığını olumlu etkilemektedir.
Erik

Erikler sıkı, güzel ve sağlıklı bir deri için önemli olan B ve E vitaminleri içermektedir. Bununla birlikte sinirlere ve kas kramplara da iyi gelmektedir.
Bektaşi Üzümü
Bektaşi Üzümü deri ve göz için faydalı olan A vitamini içermektedir. Morali yüksek tutan kalsiyum minerali ile beraber sağlıklı saçlara ve dişlere sahip olmak için gereklidir. Niacin ise sinirlerin,sindirim sisteminin ve derinin dengeli çalışmasını sağlamaktadır.
Üzüm
Üzümler cilt, sinirler ve kemikler için gerçekten çok faydalıdır. Çünkü üzümün içinde bulunan kalsiyum sayesinde deri çok iyi temizlenmekte ve demir sayesinde kansızlık sorunu çözülmekte. B grubu vitaminleri sağlıklı ve yeni hücrelerin oluşumunu sağlamakta, C vitamini ise cildin sarkmasını önlemektedir.
Limon
Ekşi olması nedeniyle bazı insanlar tarafından sevilmeyen limonun da güzelliğiniz için gerekli bir meyve olduğunu duymak eminim sizi şaşırtmayacaktır.
Limon genç bir cilde kavuşmanızı ve yanaklarınızın parlamasını sağlar. Sıkı bir cilt için gerekli olan C vitamini limonda kayda değer miktarda bulunmaktadır