ORYANTAL DENİZ ÜRÜNÜ SALATASI

MALZEMELER
¤ 250 gr soya fasulyesi
¤ 4 taze soğan (doğranmış)
¤ 1 kereviz sapı (ince dilimlenmiş)
¤ 1 dolmalık kırmızı biber (ince doğranmış)
¤ 100 gr karides (haşlanıp ayıklanmış)
¤ 125 gr pavurya eti (süzülmüş)
¤ 6 marul yaprağı
¤ Taze soğan (süslemek için)
Sos malzemeleri :
¤ 50 gr yoğurt
¤ 6 yemek kaşığı mayonez
¤ 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
¤ 1 yemek kaşığı limon suyu
¤ 1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
¤ Tuz
¤ Karabiber
HAZIRLANIŞI
Soya fasulyesi, taze soğan, kereviz ve dolmalık kırmızı biberi bir kabın içinde karıştırın.
Sosu hazırlayın: Yoğurt ve mayonezi bir kaba koyduktan sonra, limon kabuğunu, suyunu ve dilerseniz zencefili ekleyerek karıştırın. Tuz ve biberle tatlandırın.
Sosu daha önce hazırladığınız karışıma döküp iyice karıştırın. Sonra karides ve pavurya etlerini ekleyip, şeffaf filmle kaplayın. 15-30 dakika buzdolabında soğutun.
Marulları bir tabağa yerleştirip üstlerine salatayı koyun.
Taze soğanla süsleyip servis yapın.