TÜM GÜN OTURANLAR İÇİN ZAYIFLAMANIN PÜF NOKTALARI!..


Bütün gün oturarak çalışıyorsanız, iş yerinizde diyet yiyecekler bulamıyorsanız!
İşte çalışırken de kilo verilir. İşte size ipuçları ve özel bir diyet önerisi...
ÇALIŞMA HAYATI DİYETE ENGEL Mİ?
Kilo vermede kişinin çevresi özellikle aile üyeleri, yakın dostlar, samimi arkadaşlar önemli bir yer kaplar. Eğer aile fertlerinden birisi diyete başlamaya karar verirse diğerleri ona destek olmalıdır. Aynı şey işyerindeki arkadaşlar için de geçerlidir. Eğer çevrenizdekiler size bu dönemde anlayış gösterirse sizin de işiniz kolaylaşacaktır.
VÜCUT KENDİNİ KORUR
Dr. Murat Topoğlu 'Her hafta kilo verilecek diye kesin bir kural olmadığını kesinlikle bilmemiz gerekir. Metabolizma bazen kilo vermeyi durdurur. Bunun haricinde özellikle
kadınlarda adet öncesi vücudun ödem (aşırı su tutma) tutmasına bağlı olarak kilo verilemez. Hatta bu durum adet bittikten sonra 48 saat (iki gün) daha sürebilir.Yani bu dönemde kilo veremeyeceğiniz gibi 1 kilo kadar da alabilirsiniz' diyor.
MORALİNİZ BOZULMASIN
Bu tarz bir durumla karşılaştığınızda hemen moralinizi bozmayın. Diyetinize kaldığınız yerden devam edin. Önemli bir başka konu da eğer 20-40 kilo gibi bir fazlanız varsa mutlaka uzman denetiminde zayıflayın. Eğer bu sırada yanlış bir zayıflama programı
uygularsanız sağlığınızla oynamış olursunuz. Kan şekeriniz, tansiyonunuz düşer, saçlarınız dökülüp, tırnaklarınız kırılabilir. Kısacası kendinize büyük zarar vermiş olursunuz.
30 KİLO FAZLANIZ VARSA
30-40 kilo fazlanız olduğunda kesinlikle bu 40 kiloyu bir anda vereceğinizi düşünmemelisiniz. 10 kilo verdikten sonra bir veya iki hafta diyete ara verip özlediğiniz şeyleri yiyebilirsiniz. Bu arada alınan 1, 2 kilo ise çok da önemli değildir. Nasıl öğrencilerin her dersten sonra bir süre teneffüse çıkma hakları varsa bunu da tıpkı onun gibi görebilirsiniz. Daha sonra ikinci 10 kiloyu vermek hedeflenir.
NE ZAMAN SPOR?
Diyetin 2. haftasından sonra
uygun egzersiz ve spora başlamak kilo vermeyi hızlandırır. Dr. Murat Topoğlu 'Tavsiyemiz haftada 2 veya 3 kez 45 dakika veya 1 saat yürüyüş yapılmasıdır. Bu yürüyüşü de illaki zayıflama amacıyla değil, yani spor kıyafetlerimizi giyerek değil de, sosyal günlük hayatımızın içine yedirerek yapmamız daha uygun olur' diyor.

İŞTE SİZE BİR ÖRNEK
Örnek vermek gerekirse evinizin ihtiyaçlarını yakın bir bakkaldan değil de, bir durak sonraki marketten almanız böylece o yolu yürümeniz bile size kilo verdirecektir. Dolayısıyla bu şekilde spor yapmak zorunda olma stresinden de uzaklaşmış olursunuz.

ÇALIŞANLARA ÖZEL DİYET REÇETESİ
Diyet yapanların canını sıkan konulardan biri de çalışma ortamında diyet
yemekler bulamamak, bütün gün hareketsiz oturmaktır. Peki çalışanlar nasıl bir diyet programı uygulamalıdır? İşte çalışanlara özel örnek diyet reçetesi...
Sabah
- Bir dilim kepek ekmeği veya yarım simit
- Küçük bir parça yağsız veya yarım peynir,

- Light reçel,

- Marul, domates, maydanoz,

- Şekersiz çay ıhlamur vs
Öğle
- Bir kase çorba,

- Salata,

- Yoğurt veya ayran

- Veya etli bir yemek tercihen tavuk çöp şiş (yağsız)
Akşam
- Izgara veya haşlama et (tavuk, balık, köfte ekmeksiz yapılmış) veya
haşlama ya da fırında yapılmış sebze
yemekleri (1 tatlı kaşığı zeytinyağı kullanılabilir. Baharat, soğan, sarımsak az tuz konabilir)
- Bunların hepsinin yanında salata veya yoğurt yenebilir.

- Ayrıca günde 2-
3 litre su için
- 3-4 ayrı meyve yenebilir.
- İşten eve gelirken haftada 3 kez en az 1 saat yürümek yararlıdır.

- Taze sıkılmış
meyvesuyu içilebilir.
Bunlara dikkat!
-
Taze meyve sularını sıktıktan sonra bekletmeden için.
- Sütlü tatlı yaparken
şekeri, ateşten almaya yakınken ekleyin.
- Besin maddelerini gazete kağıdına sarmayın veya deterjan kutularında saklamayın. Cam kaplarda saklamayı tercih edin.

- Makarna, kuru baklagilleri az suda pişirin kesinlikle suyunu dökmeyin.

- Her hafta kilo verilmez. Bazı haftalar diyet bozulmasa bile metabolizma hızının yavaşlaması sonucu o hafta kilo verilmez.