Pamuk Yutarak Zayıflama

Son zamanlarda kilo derdi olan kişilerin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi, “pamuk yutmak zayıflatır mı?” sorusu. Pamuğu portakal suyu ile karıştırıp içtikten sonra midede şişlik yapıp tokluk hissi verdiğini söyleyenler var. Ama bu tür bir zayıflama tekniğinin denemeyi bırakın, düşünmeniz, hatta aklınıza getirmeniz dahi tavsiye edilmez. Pamuk, sindirilmesi neredeyse imkansız bir madde olduğundan ötürü, bağırsak sıkışmasına, mide sorunlarına ve hatta ölümcül sonuçlar doğurabileceğini bilmeniz gerekmektedir.
Yanlışlıkla pamuk yutan ve bu nedenle ölen yüzlerce canlıyı birçok kez televizyonda gördük. İnsan mide ve sindirim sistemi hayvanların bilhassa etçil veya otçul hayvanların midesinden daha sağlam olmadığı gibi, karşılaştırılamayacak kadar da hassastır.
Belki bu karşılaştırmamız size abes gelebilir ancak diyet ve zayıflama uğruna pamuk yutmanın ne denli tehlikeli ve saçma bir konu olduğunu daha iyi anlamanız açısından faydalı olacağını düşündük.
Eğer pamuk yutmak gibi bir hataya düşerseniz yapmanız gereken hiç vakit kaybetmeden bir hekime başvurmanız ve hekim kontrolünde sindirim sistemi yolundaki pamuğun çıkması için hekimin uygulayacağı yolu takip etmek olsun..
Bu yöntemi denemeden önce lütfen şu soruyu kendinize sorun: Hasta ve sağlıksız hatta belki yatağa bağlı, Zayıf bir insan mı olmak istersiniz yoksa şuan ki kilonuzdan 3 kilo fazla bile olsa sağlıklı ve mutlu bir insan mı olmak istersiniz?